Een-op-een Training Optimaliseer je website

Het schrijven en onderhouden van je eigen website is een flinke klus. Het vraagt aandacht, maar minstens zo belangrijk is kennis. In de een-op-een training Verbeter je Website krijg je de tools om je eigen website bij te houden én gaan we er ook mee aan de slag. Aan het eind van deze privé-training staat het raamwerk voor je website, weet je waar je op moet letten en kun je er thuis mee verder.

 

SEO: optimaliseren van je website

In Nederland is Google de grootste zoekmachine. De training is dan ook gericht op deze zoekmachine. We gaan de teksten optimaliseren voor Google. In vaktaal heet dat: we gaan de SEO van je website verbeteren. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine-optimalisatie. De laatste jaren is het mobiele gebruik van internet enorm toegenomen. Dat maakt het belangrijker om hier in je teksten rekening mee te houden. Doordat op veel mobieltjes de gps-locatie aanstaat, geeft Google vooral lokale resultaten. Wanneer je op vakantie bent in Zeeland krijg je veel zoekresultaten uit dat gebied. Daarom moet je daar in je teksten rekening mee houden. In de training leer je hoe je dat kunt doen.

 

Navigatie en afbeeldingen

Bij het schrijven van een website is het belangrijk om na te denken over de ‘navigatie’, dus hoe mensen op jouw website bewegen. Met een goede navigatie leidt je ze van het ene naar het andere onderwerp en houd je hun aandacht zo lang mogelijk vast. Google beloont je als je voor een logische navigatie hebt gezorgd. In de training gaan we hier op in en maken we een opzet voor de navigatie van jouw website.

Naast teksten zijn afbeeldingen voor een website heel belangrijk. Mensen zijn visueel ingesteld en daarom zijn ‘plaatjes’ essentieel. We kijken welke afbeeldingen passend zijn voor jouw website en je krijgt tips hoe je met foto’s en illustraties je SEO kunt verbeteren.

 

Basis van je website goed neerzetten

Verder zijn linken belangrijk voor je website. Wellicht zijn er mogelijkheden om op andere websites een link naar jouw website te krijgen. Maar ook interne links zijn heel belangrijk, want ze maken het navigeren voor de lezer gemakkelijker en dat beloont Google. Kortom, met de 1-op-1 Training Verbeter je Website leer je hoe je de basis van je website goed neerzet. Met de checklist die je meekrijgt, kun je er thuis verder mee aan de slag.

 

Een-op-een Training Optimaliseer je Website

Duur van de training: 3 uur

Maximaal 1 persoon per training

€ 300,- ex. btw p.p.

Je communicatie goed geregeld!
Top <h4>jannetteweultjes.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/home">Welkom</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/persbericht-schrijven">Persbericht schrijven</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/website-schrijven">Website schrijven</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/trainingen">Trainingen</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/workshop-verbeter-je-website">Workshop Verbeter je Website</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/training-optimaliseer-je-website">Een-op-een Training Optimaliseer je website</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/e-learning-persbericht-schrijven">E-learning Persbericht schrijven</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/training-persbericht-schrijven">Training Persbericht schrijven</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/inspiratieworkshop-social-media">Inspiratieworkshop voor je Social Media</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/incompany-training-persbericht-schrijven">Incompany training Persbericht schrijven</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/taaltraining">Taaltraining</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/communicatie-uitbesteden">Communicatie uitbesteden</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/coronaproof">Coronaproof communicatie</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/feestkrant">Feestkrant</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/jannette-weultjes">Jannette Weultjes</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/schrijftips">Schrijftips</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/contact">Contact</a></li> <li><a href="https://www.jannetteweultjes.nl/privacy">Privacy</a></li> <ul>